En sommerdag ved havnen

Af Kim Christensen ©2005

En aften i Juli 2005 blev jeg ringet op kl 22.40 af Lars Søgaard fra DR P2. Han befandt sig på en gammel galease ude på havet, og spurte om han måtte komme forbi til et interview næste dag. DR's P2 var på sommertogt rundt til danske havne i galeasen Haabet for at portrættere livet og seværdigheder i danske havnebyer. Dagen efter fik jeg besøg kl 10, og Lars Søgaard sit interview, og fik set og demonstreret en række instrumenter fra min samling. Ofte er det de noget anderledes instrumenter der fanger interessen. Oprindelig var den første interesse fra P2's side opstået på grund af min krystallofon, men det var min schalmei der vakte konspiratonstanker hos programværten.

Krystallofon og schalmei.

Jeg blev inviteret til at deltage i arrangementet på havnen i Sønderborg, medbringende min schalmei, og et klokkespil. Schalmeien skulle gemmes væk indtil videre. Der blev snakket og spillet klassisk musik. Og der blev sendt reprotager fra lokalområdet, med egnens specialiteter. Der var udsendt en løbend emedarbejder på gendarmstien, og der blev serveret smagsprøver af egnens pølsespecialiteter, foruden et interview med en landsbytosse der samler musikinstrumenter

Guitartrioen Campanella underholdt live.
Trompetisten Per Nielsen havde også fået en invitation, konspirationen gik ud på at Per Nielsen fik stukket schalmeien i hænderne med besked på at spille under en direkte udsendelse. En schalmei har et trompetmundstykke og tre ventiler, men her hører ligheden også op. Ventilernes funktion og blæseteknikken er markant anderledes.

Trompetist v.s Schamlei
Selvom resultatet af gode grunde ikke var af den kvalitet man er vant til fra Per Nielsens side, så vakte indslaget almindelig begejstring. Det vides at Per Nielsen sidenhen selv er gået på jagt efter en Schalmei..
Arrangementet fandt sted på en ualmindelig flot julidag med et vejr der var som skabt til formålet. Med til at give en flot ramme omkring arrangementet var omgivelserne med Sønderborg Slot hvor Kongeskibet Dannebrog lå som nærmeste nabo.


Lidt indtryk fra havnen


Tilbage