Istandsættelse af musikinstrumenter

De fleste instrumenter der vises her på siden er erhvervet i en meget dårlig stand. Istandsættelsen er derefter sket på mit eget værksted, hvor der stadig hænger mange instrumenter og venter på at det bliver deres tur. Ved istandsættelsen lægger jeg vægt på at instrumentet også får sine musiske egenskaber tilbage. Dette er ikke altid muligt, i et enkelt tilfælde ville det betyde at over 70% af træet i en citar skulle udskiftes. Derved ville det originale gå tabt, derfor blev det ved en konservering, og istandsættelse udadtil. Men der skal meget til før jeg giver op, arbejdet interesserer mig, og resultatet vil jeg godt være bekendt. Ved istandsættelsen skal man ikke slette alle spor af brug, da instrumentet derved mister sin historie. Det ville oftest også være et stort arbejde. Men det skal se preæsentabelt ud, og kunne hvad man kan forvente af et sådant instrument. Økonomisk set er det ikke altid rentabelt, således ville istandsættelsen af ca 1/4 af alle viste instrumenter være blevet næsten lige så dyr som et helt nyt instrument (af godt fabrikat), hvis jeg skulle have beregnet en acceptabel timeløn, samt materialer.
På den anden side kan en istandsættelse af et godt instrument, eller et med en spændende historie i sidste ende vise sig at være en gevist.
Før:  Efter:
Før:  Efter:
Ind imellem får jeg også fat i et instrument der ikke har nogen speciel værdi, hverken historisk, eller musisk. Da sker det at instrumentet ophugges, og anvendes til reservedele. Udnyttelsesgraden af reservedele er stor, og undertiden kan der samles et helt "nyt" instrument fra reservedelskassen.


Se mere om reparationen af enkelte instrumenter - Klik på billederne.

En tuba repareres En mundharmonika ordnes Rekonstruktion af en zink
En gammel orgelpibe gøres i stand Et kig rundt i værkstedet En Koncertzither
En tværfløjte... Echo cornet En Balalajka Keyboard
Fremstilling af Sudrofon Eftersyn af fonograf Reparation af grammofon


Spørgsmål besvares gerne. Inden du henvender dig, så vær opmærksom på at jeg ikke vil give vurderinger af et instruments eventuelle pris. Derimod vil jeg godt give mit uforpligtende bud på en bestemt istandsættelse eller reparation. For at give et forpligtende bud skal jeg naturligvis have instrumentet i hænderne. Min postadresse er: k_c_museum@yahoo.dk

Tilbage til udstillingen